Citat

Hvis vi vil tage den mindst dyre vej til en global opvarmning, der ikke overstiger to grader, skal vi sikre, at udledningerne ikke topper senere end 2015. En forsinket indsats og fortsat stigende CO2-udledninger vil medføre ekstra omkostninger. Så det er indlysende, at vi ikke følger den mindst dyre vej. Teoretisk set kan man nå målet alligevel. Men det forudsætter et stejlt fald i udledningerne senere, og det vil være langt dyrere. Det er den pointe, folk må forstå.

- Rajendra Pachauri, formand for FN's Klimapanel

Bedre styr på vandet

Et kort bad, et lille skyl, en balje med opvaskevand. Borgerne i hovedstadsområdet har taget de simple, men effektive vandspareråd til sig.

Albertslund er således den første kommune i landet, hvor borgerne bruger under 100 liter vand om dagen. Her er hver borger nu i snit nede på at bruge 99 liter vand i døgnet.

At badene er blevet kortere og opvasken mere miljøvenlig hænger sammen med massive oplysningskampagner med spareråd og dør-til-dør kampagner.

– Jeg tror, at der skabt en bevidsthed i hele byen om, at man skal passe på vandet, fortæller Signe Landon fra Agenda Center Albertslund.

I Københavns Kommune går det også godt med at spare på vandet. Her er man nede på 103 liter per person.

På landsplan bruger en person i snit 107 liter vand i døgnet. Størstedelen af de mange liter bruges på at tage bad og skylle ud efter toiletbesøg.