Citat

I krisetider som disse er det utroligt vigtigt, at arbejdspladsen ser på energiforbruget. Jo mere man kan spare, des stærkere står man i konkurrencen med andre. Det kan i sidste ende være med til at redde arbejdspladser. For ikke at tale om klimaet, der i den grad har brug for, at vi får nedsat mængden af CO2.

– Steen Andersen, næstformand i Fagligt Fælles Forbund (3F).

Bedre styr på vandet

Et kort bad, et lille skyl, en balje med opvaskevand. Borgerne i hovedstadsområdet har taget de simple, men effektive vandspareråd til sig.

Albertslund er således den første kommune i landet, hvor borgerne bruger under 100 liter vand om dagen. Her er hver borger nu i snit nede på at bruge 99 liter vand i døgnet.

At badene er blevet kortere og opvasken mere miljøvenlig hænger sammen med massive oplysningskampagner med spareråd og dør-til-dør kampagner.

– Jeg tror, at der skabt en bevidsthed i hele byen om, at man skal passe på vandet, fortæller Signe Landon fra Agenda Center Albertslund.

I Københavns Kommune går det også godt med at spare på vandet. Her er man nede på 103 liter per person.

På landsplan bruger en person i snit 107 liter vand i døgnet. Størstedelen af de mange liter bruges på at tage bad og skylle ud efter toiletbesøg.