Citat

Regeringslederne har snakket tiden bort siden Kyoto. Byerne har handlet. Og det fortsætter vi med.

– Torontos borgmester David Miller.

Oversigt over citater

Vi har investeret milliarder i den grønne omstilling. Grøn energi koster. Ligesom sort energi gør. Men investeringerne er prisen værd. Især fordi vi også får renere luft, lavere energiforbrug og markant mere eksport af grøn teknologi.

- Rasmus Helveg Petersen, tidligere klima- og energiminister

Hvis verden har råd til at give bankerne redningspakker i milliardklassen, har den også råd til at beskytte klimaet og sikre os en bedre fremtid.

- Achim Steiner, leder af FN's Miljøprogram UNEP

Der blev praktisk talt skaffet hundreder af milliarder fra den ene dag til den anden til at redde bankerne. Vi har også råd til en opgave på tværs af generationerne som at beskytte klimaet.

- Achim Steiner, leder af FN's Miljøprogram UNEP

Byer og lokalregeringer spiller en helt central rolle, når det kommer til at løse klimakrisen. Alle ved, at lokalpolitikerne er meget mere effektive end de nationale politikere.

- Al Gore, tidligere amerikansk vicepræsident

For nogle år siden syntes jeg, at det var langhåret med kødfrie dage. Nu gør jeg det bare. Det samme med affaldssortering. Man bliver klogere og finder ud af, at det ikke er særlig svært.

- Anders Lund Madsen, journalist, tv- og radiovært

Vi ønsker, at vores børn skal leve i et USA, der ikke er tynget af gæld, svækket af ulighed, og som ikke er truet af den globale opvarmnings destruktive kraft.

- Barac Obama, USA's præsident i sin genvalgstale, november 2012

Det land, der udnytter den rene, vedvarende energi, bliver førende i det 21. århundrede.

- Barack Obama, USA's præsident

Vi er den første generation, som mærker effekten af klimaforandringer, og vi er den sidste, som kan gøre noget ved problemet.

- Barack Obama, USA's præsident

Ingen generation har været rigere, og ingen har gældsat sig mere. Ingen har vidst mere om de ødelæggene miljøkonsekvenser af det eksploderende energi- og ressourceforbrug, og ingen har været mindre villig til blot at nærme sig en drøftelse af, om en del af løsningen kunne hænge sammen med en forbrugsdæmpning for middelklassen - dvs. blomsterbørnene - i verdens rigeste lande.

- Bo Lidegaard, chefredaktør på Politiken

Delebiler er en klog løsning. Måske behøver vi ikke alle sammen at have en bil stående i garagen. Måske kunne vi gøre det på en lidt fornuftigere måde, så vi sparer på ressourserne, tilgodeser miljøet og samtidig får nedbragt trafikken i de store byer, uden at vi samtidig skal give afkald på vores mobilitet.

- Connie Hedegaard, EU's Klimakommissær