Citat

Finanskrisen, klimakrisen, fødevarekrisen, sundhedskrisen, fattigdomskrisen, ressourcekrisen, sikkerhedskrisen: Syv kriser – et verdensmarked af nye muligheder: De største innovationsspring tages ofte under stort pres. I dag fås presset ikke større. Dermed åbner kriserne for et verdensmarked af nye muligheder. Aldrig tidligere har der været så hårdt brug for ledere, der evner at omstille sig og kan udnytte de behov, enhver krise skaber.

– Tænketanken Mandag Morgen i avisannonce oktober 2008.

Klimaminister kører elbil

Klimaminister Rasmus Helveg kører i Danmarks første eldrevne ministerbil. Elbilen er en Tesla S 85 – en mellemstor personbil. Den har kostet mere end den tidligere ministerbil – en BMW 520 D. Til gengæld forventes elbilen at være billigere i drift, fordi ’brændstof’, service og afgifter er mindre end ved en dieseldrevet bil.

Den ministerielle superbil blev indkøbt af Rasmus Helvegs forgænger på posten, Martin Lidegaard, der dengang udtalte:

”Jeg opfordrer ofte kommuner, virksomheder og andre med større flåder af biler til at forsøge sig med elbiler. Nu laver vi også et forsøg med en ministerbil. Vi skal afprøve, om økonomien holder, og om bilen kan leve op til de krav, man stiller som minister. Det er mit håb, at driften og økonomien i elbilerne er blevet så god, at det offentlige med fordel kan gå foran ved at få flere elbiler på gaden”.

Elbilen har kostet 580.000 kr. Bilen kan ifølge producenten køre 480 kilometer på en opladning. En opladning fra et tomt batteri til et fuldt batteri tager fire timer ved brug af en stationær lader med almindelig vekselstrøm. Ministerbilen udleder under en tredjedel CO2 pr. kilometer i forhold til den tidligere ministerbil.