Citat

Vi kan ikke bare købe en ny klode!

Vi bruger en masse tid på at lære vores børn at behandle andre, som vi selv vil behandles!
Denne sag med kloden er ikke så meget anderledes. Børn forstår handling, ikke ord. Børn ser det hele – og stiller alle de rigtige og svære spørgsmål, vi også stiller os selv – hvorfor er der byer fyldt med vand og uslukkelige brande? Hvorfor tør Antarktis? – sikke en gyser!
Det er ret nemt at forklare et barn, hvorfor det ikke skal smide affald på gaden – og det er heller ikke svært at forklare barnet, at vi ikke bare kan købe en ny jord... når den gamle står af. Men det kræver tid – Vestens dyreste ressource! I mellemtiden kan vi jo så passende droppe standby, feje gulvet lidt oftere i stedet for at støvsuge og købe sæsonens danske råvarer, så vi undgår al den unødige transport.

– Dicte, musiker.

Litteratur

De seneste tre år har jeg været opslugt af at blive klogere på klimaet. Undervejs har jeg læst en lang række af de væsentligste klimabøger, som er udkommet på dansk, engelsk og fransk. Her på siden kan du læse om de bøger, jeg særligt kan anbefale. Anmeldelserne kan måske hjælpe dig til at skyde genvej og få et overblik over, hvilke bøger der på hver deres måde kan gøre dig klogere på klimaet, den globale opvarmning og effekterne af klimaforandringerne rundt på Jorden.

Al Gore
2006

Bogen "En ubekvem sandhed" er lavet på baggrund af et foredrag, den tidligere amerikanske vicepræsident og præsidentkandidat Al Gore har turneret jorden rundt med i de seneste år.

Dan Jørgensen
2010

De mange billeder af hjemløse isbjørne, klimaflygtninge og andre katastrofe-scenarier har fået mange til at stå af og resignere.

Men der er grund til håb, også selv om de storpolitiske klimaaftaler lader vente på sig, mener den danske EU-parlamentariker Dan Jørgensen. Klimakampen er nemlig en vindersag, som blot hidtil har været grebet lidt forkert an.

Elizabeth Kolbert
2006

Den prisbelønnede amerikanske journalist Elizabeth Kolbert har skrevet en af de mest fængende bøger om global opvarmning, jeg har læst.

FN's Klimapanel (IPCC)
2007

Danmarks Meteorologiske Institut har fået den glimrende idé at oversætte et af de senere års vigtigste og vægtigste klimadokumenter til dansk.

Cirka hvert 5-6 år udsender FN's Klimapanel deres rapporter, som er resultatet af en nøje gennemgang af alle publicerede resultater om klimaet i videnskabelige tidsskrifter.

Tim Flannery
2006

ForsideHvis jeg kun skulle anbefale én enkelt klimabog, ville valget uden betænkning falde på Tim Flannerys bog ”Vejrmagerne”.